Copyright 2022 - Bakker Bas | Neerbuul 2 - 2250 Olen | Tel. 014 21 36 18 | info@bakkerijcalaerts.be | BTW BE 0809.765.403

HOE HET BEGON

Anno 1936 is grootvader Denis Calaerts een bakkerij-kruidenierszaak begonnen.

Het brood werd in het begin met de fiets, later met paard en kar, tot bij de mensen thuis gebracht. Enige tijd na de moeilijke oorlogsjaren werd de eerste auto aangekocht.

Het deeg werd toen in een trog gemaakt en met de hand gekneed. De oven werd in de eerste jaren met hout gestookt. Later gebruikt men kolen.

 

DE VOLGENDE GENERATIE

 Vader Frans, die in Antwerpen de bakkersschool (Incopa) had doorlopen, bracht nieuwe ideeen aan. Zo werd er al snel een assortiment kleingoed en gebak gemaakt.

 In 1964 namen Frans en Josee met enthousiasme de bakkerij over. De zaak kende een grote groei.

 Twee jaar later werd een nieuwe bakkerij gebouwd. De kruidenierszaak bleef uitgebaat door de grootouders

 

DE 3e GENERATIE

Met 'de paplepel' krijgt Herwig de bakkersstiel aangeleerd. Toen hij 12 jaar was, ging hij voor het eerst met de trein naar Antwerpen om er les te volgen aan de PIVA, een gerenommeerde bakkersschool waar hij het diploma brood- en banket behaalde.

Sinds juli 1991 is het Herwig zijn beurt om de zaak te leiden. Het clienteel in de winkel breidde zich verder uit. De broodrondes werden met spijt in het hart stopgezet.

 

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Er werd veel geinvesteerd in nieuwe machines, technieken en mensen. Dit om de grote uitbreiding in het assortiment te kunnen volgen en om voor te blijven op de steeds strengere regels i.v.m. voedselveiligheid en milieu, maar vooral ook om het ambachtelijke karakter van de bakkerij te vrijwaren.

Zo waarborgt de nieuwe broodlijn (2011) de kwaliteit van ons brood naar de toekomst toe.

Na 75 jaar positieve evolutie willen we deze trend graag verderzetten !

 

VERNIEUWDE WINKEL

In mei 2015 werd de vernieuwde winkel geopend.

 

Deze site gebruikt cookies.